Matematik
Integralregning
Hej
Jeg har et problem med nogle bestemte integralligninger. En af dem ser sådan ud [(4/x3)-1/x*kvadratrod(x)]43
En anden ubestemt integral ser sådan ud: [1-cos2(x)/sin2(x)
Jeg vil gerne have at vide hvilken måde det skal gøres på
Hilsen Jakob
På forhånd tak
Svar #1
02. februar 2012 af peter lind
I den første: Brug ∫xndx = xn+1/(n+1) og kvrod(x) = x½
Brug at cos2(x)+sin2(x) = 1 til at omskrive cos2(x) samt at (cot(x))' = -1/sin2(x)
Svar #2
02. februar 2012 af tindere (Slettet)
Men hvad gør man med divisionen mellem -1 og kvadratrod x
Svar #3
02. februar 2012 af peter lind
jeg kan ikke se nogeb division af -1 med kvrod(x) men ellers gælder 1/xi = x-i
Svar #5
02. februar 2012 af tindere (Slettet)
Nope det står med integraletegnet foran med tal, som et bestemt integral.
Svar #6
02. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)
#5
Det var blot din opstilling i #0, der fik mig til at spørge. Den først er så
3∫4 ( (4/x3) - 1/(x·√x) ) dx = 3∫4 (4x-3 -x-3/2) dx ?
og det andet
∫ (1 - cos2(x)/sin2(x)) dx eller er det ∫ (1-cos2(x)) / sin2(x) dx ?
Svar #8
02. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)
#7
Så haves
∫ (1 - cos2(x)/sin2(x)) dx = ∫ ( 1 - (1-sin2(x))/sin2(x) ) dx = ∫ (2 - 1/sin2(x)) dx = 2x + cos(x)/sin(x) + k
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
