Matematik

ligninger

02. februar 2012 af albaah (Slettet)

løs ligningen.

4x2=100


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Divider med 4 og løs så

x2 = 25 = 52


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2012 af SøreKap159874 (Slettet)

x^2 = 100/4 <-->

x = √25 <-->

x= 5


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er den ene løsning.


Svar #4
02. februar 2012 af albaah (Slettet)

men hvordan kan man direkte dividere med 4?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man dividerer med 4 på hver side:

4x2 / 4 = 100 / 4 , så

x2 = 25 = 52 , og dermed

x2 -52 = 0 , eller

(x+5)·(x-5) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. februar 2012 af Dontblame (Slettet)

2 løsninger:

5^2 = 25

-5^2 = 25


Svar #7
02. februar 2012 af albaah (Slettet)

jeg forstår godt, at man får  52, men hvordan direkte fra 25?


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man bør vide fra sin lille multiplikationstabel, at 25 = 5·5 = 52 .


Svar #9
02. februar 2012 af albaah (Slettet)

okay. men der er to løsninger. x=0 eller x=5?


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Der er to løsninger, x = 5 eller x = -5 .


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er ikke korrekt, at -52 = 25. Derimod gælder der, at (-5)2 = 25 .


Svar #12
02. februar 2012 af albaah (Slettet)

har lige et spørgsmål?

7(x-2) (x+ 2x)=0

skal man gange alle led?


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. februar 2012 af nielsenHTX

#12 brug nul reglen i stedet til at løse ligningen


Svar #14
02. februar 2012 af albaah (Slettet)

#13

ja. det har jeg også tænkt mig, men jeg skal jo først løse parentesen?  


Brugbart svar (0)

Svar #15
02. februar 2012 af nielsenHTX

#14 hvis du bruger nul reglen er der ingen grund til at gange ind i parentesen.


Svar #16
02. februar 2012 af albaah (Slettet)

den er jeg ikke med på!

hvordan vil du det?


Brugbart svar (0)

Svar #17
02. februar 2012 af nielsenHTX

#16 nul reglen siger at hvis et produkt skal være nul skal en af faktorerne være nul altså hvis

7(x-2) (x2 + 2x)=0  kan det kun ske hvis x-2=0 eller x2 + 2x=0

den første er nem  x-2=0 ⇔x=2  

 x2 + 2x=0 ⇔ sætter x uden for en parentes

x(x+2)= bruger så igen nul relgen som giver x=0 eller x=-2

samlet bliver det så 7(x-2) (x2 + 2x)=0 har løsningenn

x=0 eller x=2 eller x=-2

 


Svar #18
02. februar 2012 af albaah (Slettet)

yes, tak. Jeg er med. men tænkte på, kan der være 3 svar. det passer jo, at X=2 og X=-2


Brugbart svar (0)

Svar #19
02. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#18

x = 0 passer jo også i ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #20
02. februar 2012 af nielsenHTX

#18 indsæt de 3 værdier fra #17 og se at det giver 0=0


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.