Matematik
eksponentiel vækst
Hej. er der nogen der kan hjælpe mig med den her:
"(v) Hvad sker der, hvis personen indtager 12 mg THC hver fjerde dag?"
Halveringstiden er 4 døgn
på forhånd tak (:
Svar #1
02. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)
Så ser regnestykket således ud
Dag 0: 12mg
Dag 4: 12mg + 6mg = 18mg
Dag 8: 12mg + 9mg = 21mg
Dag 12: 12mg + 10,5mg = 22,5mg
Dag 16: 12mg + 11,25mg = 23,25mg
...
Efter meget lang tid (næsten uendelig lang tid), vil der hver 4. dag være 24,0mg i personen, hvor det efter 4 dage halveres til 12,0mg, hvorefter det suppleres op til 24,0mg igen, osv.
Svar #2
02. februar 2012 af mathon
1·4 døgn 2·4 døgn 3·4 døgn 4·4 døgn 5·4 døgn 6·4 døgn 7·4 døgn 8·4 døgn
18 mg 21 mg 22,5 mg 23,25 mg 23,81 mg 23,91 mg 23,95 mg 23,98 mg
stort set konstant efter 20 døgn
Svar #4
02. februar 2012 af cecilied34 (Slettet)
Tak for svar. Kan du ikke forklare, hvordan du fandt frem til det? Og kan man opstille en funktion?
Svar #5
02. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)
#4
Personen starter med at indtage 12,0mg. Efter 4 dage er det halveret til 6,0mg. Der suppleres med 12,0mg, og processen gentages. Det er regnet igennem i detaljer i tabellerne i #1 og #2.
Efter meget lang tid har personen på en ny 4. dag
12mg + 12mg·∑∞n=1 (1/2)n = 12mg + 12mg = 24mg
Svar #6
02. februar 2012 af SuneChr
Efter ca. 10 gange indtagelse af stoffet, vil mængden i kroppen være tæt på 24 mg, hvor den så forbliver konstant ved yderligere indtagelse af samme mængde.
Svar #7
02. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)
#6
Mængden forbliver ikke konstant i kroppen. Efter en passende indkøringstid ser det således ud: Hver 4. dag efter indtagelsen af en ny dosis på 12mg er indholdet 24mg, og det aftager så eksponentielt over de næste 4 dage, hvor det er nået ned på 12mg; derefter suppleres det så op til 24mg, og processen gentager sig ad infinitum.
Svar #8
02. februar 2012 af mathon
stort set konstant lige efter hvert fjerde døgns indtagelse
ingen har talt om mængden i dagene mellem hvert fjerde døgn
Skriv et svar til: eksponentiel vækst
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
