Kemi

masseprocent

04. februar 2012 af Kristina0 (Slettet)

e. I en flaske Klorin er masseprocentindholdet af NaClO 5 %. Beregn hvor mange liter chlorgas der kan udvikles fra en liter Klorin ved normal stuetemperatur, hvis reaktionen forløber helt til venstre. Det antages at Klorin har samme massefylde som vand. 

hvordan beregnes denne opgave ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2012 af mathon

        1 L 5% NaClO har massen 1000 g     i følge antagelsen

        m(NaClO) = 0,05·(1000 g) = 50 g

        n(NaClO) = (50 g) / (74,44 g/mol) = 0,672 mol


        V = n·R·T/p

        V = (0,672 mol)·(0,082058 atm·L/(mol·K))·((273,15+20) K) / (1 atm) = 16,17 L

 

......
        M(NaClO) = sum({1,1,1}*{22.990,35.453,15.999}) g/mol = 74,44 g/mol

        

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2012 af mathon

korrektion

   

       1 L 5% NaClO har massen 1000 g     i følge antagelsen

        m(NaClO) = 0,05·(1000 g) = 50 g

        m(Cl) = (50 g0,4762 = 23,81 g

        n(Cl2) = ((23,81 g) / (35,453 g/mol)) / 2 = 0,34 mol                                                                                   
        V = n·R·T/p

        V = (0,34 mol)·(0,082058 atm·L/(mol·K))·((273,15+20) K) / (1 atm) = 8,18 L

 

......
            M(NaClO) = sum({1,1,1}*{22.990,35.453,15.999}) g/mol = 74,44 g/mol
heraf
            Cl     35.453/74,44 = 0,4762

 


Svar #3
04. februar 2012 af Kristina0 (Slettet)

Mange tak Mathon :)


Skriv et svar til: masseprocent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.