Kemi

ligevægt

04. februar 2012 af Kristina0 (Slettet)

a. Er der ligevægt i en 0,010 M KSCN- opløsning når [FeSCN2+] er 1,0*10^-4  M, og koncentrationen af jern(III)ioner er 1,1*10^-4  M?

Fe3+(aq) + SCN-(aq) ? FeSCN2+(aq)

skal man i denne opgave ikke plusse koncentrationen af jern(lll) ionen og SCN^- og sammenligne det med koncentrationen af FeSCN^2+ og der hvor koncentrationen er størst løber reaktionen.

Jeg kom frem til at koncentrationen er størst på venstre side af pilen og derfor vil reaktionen løbe mod venstre.


Svar #1
04. februar 2012 af Kristina0 (Slettet)

er ddet rigtig ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2012 af Fingerpin (Slettet)

Jeg ville mene man havde brug for en ligevægtskonstant for at kunne afgøre om der er ligevægt eller ej.


Svar #3
04. februar 2012 af Kristina0 (Slettet)

ligevægtskonstanten er 8,9 * 10^2  M^-1


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2012 af Fingerpin (Slettet)

I en ligevægt siger man produkter/reaktanter = konstant. Dvs:

[FeSCN2+]/([Fe3+]*[SCN-] = KC

KC = 8,9*102 M-1

K = (1,0*10^-4)/(1,1*10^-4*0,010) = 9,1*101 M-1

K < KC

Reaktionen er derfor ikke i ligevægt. 


Skriv et svar til: ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.