Matematik

Regneudtryk..

04. februar 2012 af Tina12453

Nogen der kan regne den her regneudtryk ud..

 

Vedhæftet fil: 000001.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. februar 2012 af NejTilSvampe


Brugbart svar (2)

Svar #2
04. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om at beregne

(367 - 89) / (542/60 - 240/60)

Udregn tæller og nævner hver for sig. I nævneren kan man omregne de blandede tal til uægte brøker; de har allerede samme nævner, så det er let at udregne; eventuelt kan man blot subtrahere de hele tal for sig og brøkerne for sig, omregne til uægte brøk, og så gange med den omvendte brøk.


Brugbart svar (2)

Svar #3
04. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

Der er i nævneren ikke tale om 5·(42/60) - 2·(40/60) , men om differensen mellem to blandede tal

(5 42/60) - ( 2 40/60) = 3 1/30 , så

(367 - 89) / (542/60 - 240/60) = 278 / (31/30) = 278·30/91


Svar #4
04. februar 2012 af Tina12453

#1

278 x (6 / 13) = 128.31

Er det sådan eller hvad?

#2

Hvordan skal jeg gange med den omvendte brøk?

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #5
04. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Resultatet i #1 er ikke korrekt.

Man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk. I stykket skal man dividere med

3 1/30 = 91/30 ,

hvilket svarer til at gange med den omvendte brøk 30/91 , så resultatet er

278 · 30/91 = 8340/91 = 91 59/91


Svar #6
04. februar 2012 af Tina12453

Okay, men kan man ikke lave 59 / 91 om til decimaltal?


Brugbart svar (2)

Svar #7
04. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jo, det kan man da. Det bliver så en tilnærmet værdi.


Brugbart svar (2)

Svar #8
04. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

Gennemsnitsfart:

1) Vi regner tælleren ud til 367 - 89 = 278


2) Nævneren laver vi om til 60'endedele:
5 * 60 +42 - (2 * 60 + 40) 60'endedele = 182 /60


3) Tilsidst skal vi dividere 278 med 182/60.
Man dividerer med en brøk, ved at gange med den omvendte, altså
278 * 60 / 182 = 16680 / 60 = 91,648 


Skriv et svar til: Regneudtryk..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.