Matematik

gEOMETRI OG TRIGONOMETRI (haster)

04. februar 2012 af celine34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave nskal afleveres imorgen, så ja det haster pænt meget.

Har ikke haft tid til den da jeg har været syg, og nu har jeg ingen chance for at spørg min lærer om hjælp.. Men her er opgaverne. Du må meget gerne tjekke billedet for at forstå opgaven som helhed :)

 

opgave 2

a) bestem længden AB
b) bestem vinkel v
c) bestem arealet af det viste gavlstykke, hvis vinkel z=59

 

 

Opgave 6

a) Bestem afstanden mellem A og C1
b) opskriv en ligning for cirklen med centrum i C1 og punkterne A og B på periferien.
c) Bestem vinkel i cirkeludsnittet BC2D
Radius i cirklen med centrum C3 er 3,02.
d) bestem C3's koordinater.

 

Jeg er så lost som man nu kan være, så det ville være dejligt hvis nogen ville hjælpe mig.

Vedhæftet fil: Opgave 2.pdf

Svar #1
04. februar 2012 af celine34 (Slettet)

Jeg tror godt jeg kan finde ud af at lave 

Opgave 6

a)

Da jeg kender punkterne til A og C1 kan jeg jo bare bruge afstandsformlen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2012 af YesMe (Slettet)

Er det derfor du pludselig har oprettet en ny bruger på SP? Hvor flot.

Opg2

|AB|2 = (3.6 - 3)2 + 82

tan(v) = ((3.6 - 3)/8)

Ved ikke hvor gavlen er?

Opg 6

|AC1| = |BC1|, ja afstandsformlen.

(x - a)2 + (y - b)2 = r2  , hvor C1(a ; b)


Svar #3
05. februar 2012 af celine34 (Slettet)

#2

Hvis jeg ikkek unne huske min kode til den gamle, så ja? - Det er da bedre end at lade vær med at forsøge noget..

 

Kan forresten godt lide at du alligevel hjælper. "Hvor flot"


Svar #4
05. februar 2012 af celine34 (Slettet)

Nogen der ved hvordan man laver

2.c

og 6c samt 6d? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2012 af YesMe (Slettet)

Tak for komplimentet selvom det lyder ironisk. Hvor dejligt!

2c. Kan desværre ikke hjælpe dig med det. Aner ikke "hvor meget" gavlen fylder på tegningen.

6c. Bestem de to hældninger først,

a1 = fra punkt B til punkt C2

a2 = fra punkt D til punkt C2

så har du vinklen; v = ( tan-1(a1) - tan-1(a2) ) º

6d. Lad C3(x;y) = C3(a;b) , så skal der være, at 10 < a < 14 og b < 3  

du har nu, 2 ligninger med 2 ubekendte

(10 - a)2 + (5.5 - b)2 = 3.022

(14 - a)2 + (3 - b)2 = 3.022

du skal finde a og b. Done.


Svar #6
05. februar 2012 af celine34 (Slettet)

Tak for hjælpen :)

 

Sorry fandt ud af det selv, det med opgave 6d -.-

glemte at ophæve 2 tallet.. Fail


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. februar 2012 af YesMe (Slettet)

#6 NP. "Hvor flot" .. LOL! Hav en fortsat god dag/aften. ;)

http://26.media.tumblr.com/tumblr_lvrb3hjb3g1qibz0jo1_400.gif


Skriv et svar til: gEOMETRI OG TRIGONOMETRI (haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.