Matematik

4.gradspolynomium

05. februar 2012 af cathi (Slettet) - Niveau: C-niveau

En 4.gradspolynomium rammer x-aksen 4 gange (den har 4 nulpunkter) i (-2) (0) (2) og (4)

koefficienten til x4 er 1/4 

når nulpunktet er 0, er det så (x-0)? 

Jeg skal finde forskriften:

Mit bud: 1/4(x+2)(x-0)(x-2)(x-4)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2012 af mathon

                           1/4(x+2)(x-0)(x-2)(x-4)   du udregne på formen


                            f(x) = c4x4 + c3x3 + c2x2 + c1x + co                                    


Svar #2
05. februar 2012 af cathi (Slettet)

Forstår ikke du skrev, jeg går kun i 1.g. 

Hvad er c i formlen 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2012 af mathon

                cn er blot en koefficient med indeks


Svar #4
05. februar 2012 af cathi (Slettet)

hvad er indeks?

 


Svar #5
05. februar 2012 af cathi (Slettet)

Er forksriften rigtig 1/4(x+2)(x-0)(x-2)(x-4)?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2012 af mathon

...eller

                                    f(x) = 1/4(x+2)(x-0)(x-2)(x-4)

                                    f(x) = (1/4)x·(x-4)   ·  (x+2)(x-2)

                                    f(x) = ((1/4)x2-x)  ·  (x2-4)

                                    f(x) = (1/4)x4 - x3 - x2 + 4x


Svar #7
05. februar 2012 af cathi (Slettet)

Tak :)

 


Skriv et svar til: 4.gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.