Matematik

Find forskrift

05. februar 2012 af cathi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Angiv en forskrift for det andengradspolynomium f, der har
rødderne r1 og r2, og hvor parablen går gennem (g, h), når

1) r1 = 1, r2 = -3 og (g, h) = (0,6)

Hvordan finder jeg koefficienten? og hvad skal jeg bruge (g,h) = (0,6) til? 

Jeg kan kun finde ud af det her: f(x) = (x-1)(x+3) 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2012 af mathon

                            f(x) = a·(x-r1)·(x-r2)

                            f(x) = a·(x-1)·(x+3)

                            6 =  a·(0-1)·(0+3)


Svar #2
05. februar 2012 af cathi (Slettet)

Ja, det ved jeg godt, men hvordan finder jeg a ved hjælp af de oplysninger jeg har fået? 


Svar #3
05. februar 2012 af cathi (Slettet)

Jeg forstår det godt tak :) 


Skriv et svar til: Find forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.