Matematik

Bestemmelse af liter øl i en gærtang

05. februar 2012 af IReappZ (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har siddet i et stykke tid med den her opgave nu, og jeg kan bare ikke finde ud af den...!

Opgaven lyder: "Gæringstanken har en længde på 'L=3,00m' og en diameter på 'D=1,50m'. En opmåling med en målepind viser, at væskestanden er på 'h=0,55m' målt på det dybeste sted."

Og spørgsmålet lyder: "Hvor mange liter øl er der i tanken?"

 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2012 af nielsenHTX

er der en skise af gærtanken?

det er vel noget med en halvkugle og så en cylinder.


Svar #2
05. februar 2012 af IReappZ (Slettet)

Ja, det er en skitse af cylinderen, men jeg har ingen form af en ide, om hvordan jeg regne det ud...


Skriv et svar til: Bestemmelse af liter øl i en gærtang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.