Matematik

Integrering regneregel

05. februar 2012 af o1-bennerbaby (Slettet)

Hej er der nogen der kan hjæple mig med at svare på hvad er regnereglen for denne slags integration er

∫(f(x)*g(x))=? 

fordi skal løse denne opgave 

∫(4x3ln(x)+5x3)dx


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2012 af mathon

      

        ∫ (f(x)·g(x)) dx = F(x)·g(x) - ∫ F(x)·g '(x) dx


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2012 af peter lind

Det sidste led kan du bruge ∫xndx = xn+1/(n+1). Det første led brug partiel integration integrer 4x3 differentier logaritmefunktionen


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2012 af mathon

    du har forudgående brug for:

                  ∫ 4x3dx = F(x)                       og             (ln(x)) ' = g '(x)


Skriv et svar til: Integrering regneregel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.