Matematik

Andengradsligning

05. februar 2012 af LouisJS123 (Slettet)

Hey alle, jeg har løst nogle opgaver i Mat AB1-bogen opgave 276. Den eneste jeg ikke kan finde ud af, er:
4x^2 = 100

Nogle der kan hjælpe?
Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2012 af peter lind

Divider ligningen med 4 og uddrag kvadratroden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2012 af NejTilSvampe

husk på at der er to løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

x2 = 25 ,

x2 = 52 ,

x2 -52 = 0 ,

(x+5)(x-5) = 0


Svar #4
05. februar 2012 af LouisJS123 (Slettet)

Vil gerne have sat det op ligesom ax^2 + bx + c = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så flyt 100 over på venstre side til

4x2 -100 = 0


Svar #6
05. februar 2012 af LouisJS123 (Slettet)

Men så har jeg vel kun ax^2 og c :b?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. februar 2012 af peter lind

b=0


Svar #8
05. februar 2012 af LouisJS123 (Slettet)

Ok, lækkert.
Tak


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.