Matematik

Andengradsligninger

05. februar 2012 af AKY (Slettet)

Hej, jeg har lidt problemer omkring nogle opgaver om andengradsligninger.

Opgaverne ser således ud

1) 1/x + 2x = 3

2) 12/x2 - 16/x-2 = 0

3) x = 3 + 70/x

 

I din første opgave havde jeg tænkt mig, at gange over x på begge sider af lighedstegnet så der står:
 

1+2x2=3

Jeg kan ikke helt finde rundt i hvad der er a, b og c, da jeg vel skal finde diskriminanten


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. februar 2012 af peter lind

Du skal også gange med x på højre side.  før de 3x over på venstre side


Svar #2
05. februar 2012 af AKY (Slettet)

vil det så sige:

1+2x2 = 3x

Hvorefter jeg kan flytte 3x over på den ene side:

så der står:

2x2-3x+1 = 0

Er dette rigtigt?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. februar 2012 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.