Matematik

acceleration af en raket...

05. februar 2012 af kla08 (Slettet)

A rocket rises with constant acceleration to an altitude of 85 km, at which point its speed is 2.8 km/s. (a) Whatâ??s its acceleration? (b) How long does the ascent take? 

 

(a)

gennemsnitlig accelerationen er givet 

a = dv/dt 

vi kender dv men ikke dt.

dt kan bestemmes fra denne relation 

v=dx/dt

dt=dx/v

og dernæst kan accelerationen beregnes. 

er det rigtigt antaget?

 

(b) 

hvor lang tid være opstigningen tage? hvordan beregnes det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2012 af YesMe (Slettet)

Længde = 85 km

Hastighed = 2.8 km/s

Tid = 2.8/85 = 30.3571 s

dvs a = m/s2 = 85000 m / (30.3571 s)2 = 2800 m/s2


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2012 af peter lind

Der er i virkeligheden ikke nok oplysninger til at løse opgave, Hvis man antager at det sker med konstant acceleration har mam s= ½*a*t2, v= a*t, hvilket giver to ligninger med 2 ubekendte


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Med konstant acceleration gælder, med starthastighed 0, at

v(t) = at

og  dermed s = (1/2)at2

Til tiden t0 er s0 = 85km og v0 = 2,8km/s så

s0 = (1/2)at02 og v0 = at0 , så

a = v0/t0 og dermed

s0 = (1/2)(v0/t0)·t02 = (1/2)·v0·t0 og dermed

t0 = 2s0/v0 , og

a = v02 / (2s0)

 


Svar #4
05. februar 2012 af kla08 (Slettet)

jeg kan genkende noget af det der skrives i #3 fra min bog. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Resultatet i #1 er forkert.


Svar #6
05. februar 2012 af kla08 (Slettet)

men i bogen står lidt anderledes. 

det er måske ens, men jeg vil gerne løse opgaven ved hjælp af bogens formeler. 

kan du hjælpe mig med det? 

 


Svar #7
05. februar 2012 af kla08 (Slettet)

jeg glemte at vedhæfte. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. februar 2012 af peter lind

Grundformlerne er nævnt i både #2 og #3.   s= ½a*t2 og v = a*t


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Jeg har benyttet formlen (2.10) med x0 = 0 og v0 = 0, og jeg har antaget, at bevægelsen foregår i lodret retning.


Svar #10
05. februar 2012 af kla08 (Slettet)

I den fil jeg har vedhæftet, se på equation 2.11, i den kan accelerationen isoleres. det er den, der er blevet anvendt til at løse spørgsmålet i a-delen ifølge et løsningsforslag. 


Svar #11
05. februar 2012 af kla08 (Slettet)

#9 du siger du har antaget at v0 = 0. 

men du skriver i #3 at v0 er 2.8 km/s?


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det er jo betegnelsen for to forskellige begreber. I dit vedlagte, er v0 lig med starthastigheden, som jeg antog var 0 . I mit indlæg #3 benyttede jeg v0 som hastigheden i den opnåede højde, og det blev også forklaret der.


Svar #13
05. februar 2012 af kla08 (Slettet)

jeg bør kalde det noget andet for ikke at forvirre mig selv ikke mindst


Svar #14
05. februar 2012 af kla08 (Slettet)

det var pinligt... jeg redigerer indlægget. men ja jeg ved godt hvordan man dividerer med brøker. jeg har siddet med  opgaver i lang tid nu, så tåger rundt. 

tak for hjælpen. 


Brugbart svar (1)

Svar #15
05. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Du må have lært, hvordan man dividerer med en brøk?

a = v0 / t0 = v0 / (2s0/v0) = v0 · v0/(2s0) = v02 / (2s0)


Skriv et svar til: acceleration af en raket...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.