Matematik

hældningskoefficient

06. februar 2012 af MarieHansen19 (Slettet)

En funktion f er givet ved f(x)=3 * In (x)


her under skal det punkt på grafen bestemmes, mens hældningskoefficienten til tangenten til grafen er 1

nogen der måske kan hjælpe :) ?


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. februar 2012 af mathon

         

                          ...hvad er tangentens hældningskoefficient lig med?


Brugbart svar (2)

Svar #2
06. februar 2012 af Ecc0 (Slettet)

Differentiere f(x) og sæt lig 1. Nu har du fundet en eller flere x-værdier, du bestemmer nu bare f(x0)  


Svar #3
06. februar 2012 af MarieHansen19 (Slettet)

den er lig med -5, ved ikke helt hvordan jeg skal sætte dem ind.

skal jeg sætte lig 1, til sidst? eller hvor?


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. februar 2012 af mathon

                             f '(xo) = 1

                             3/xo = 1

                             xo = 3

røringspunkt
                             R = (3;3·ln(3))
                       


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. februar 2012 af Ecc0 (Slettet)

Finder f´(x)

f´(x)=3*1/x 

1=3*1/x

x=3 

 

Nu finder jeg y koordinaten.

y=3 * In (3)

y=3,29584 

 

Altså er koordinaten hvor tangentens hælding er 1 i (3,3,29584)


Skriv et svar til: hældningskoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.