Kemi

Glyceroltributyrat.

06. februar 2012 af Camilaaaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har virkelig svært ved opg c og e. Jeg håber du kan forklar mig hvordan man løser opgaven.

Thanks.

Vedhæftet fil: 27_lipolaseiiii.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2012 af Fingerpin (Slettet)

c)

Hvis du kigger på figur 1. kan du se den reaktion som lipolase kalalyserer. Du skal egentlig tegne det reaktionsskema igen men i stedet for der hvor der står n skal der stå 3. Derved hedder stoffet glyceroltributyrat, som reagerer med tre vand og med lipolasens katalysator evne spaltes det til glycerol og butansyre (se figur 1)

e)

Stamopløsningen: 0,500g/50mL = 0,01g/ml = 10mg/mL. Denne opløsning fortyndes ved 1mL --> 1000 mL (Fortyndningsfaktor = 1000)

10ml/mL/1000 = 0,01mg/mL = 10μg/mL

Der udtages 2 mL til forsøget:

10μg/mL * 2mL = 20μg Lipolase.

mht. lipolasens specifikke aktivitet er jeg ikke helt sikker da jeg ikke selv har lavet så mange beregninger omkring det. 

Fandt dog et link som måske er dig til nytte:

http://bioeksp.rigelsen.dk/oevelser/Enzymaktivitet_ved_nedbrydning_af_fedt.htm

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2013 af xx1xx (Slettet)

Hvordan har du lavet opgave d? 

 


Skriv et svar til: Glyceroltributyrat.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.