Matematik

Hvor stor er den procentvise forøgelse af antallet af bakterier pr. minut?

06. februar 2012 af nann376b (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået givende punkter;  (0;78),  (5;94),  (10;110), (15;128),  (20;150), (25;181), (30;210), (35;249) og (40;301)

Som er en eksponentiel funktion, som har forskriften; y=78,38799*1,03377^x
Spørgsmålet er følgende; Hvor stor er den procentvise forøgelse af antallet af bakterier pr. minut?

Håber nogle kan hjælpe, da jeg er gået lidt død i denne opgave! :) + Lidt beregninger ville gøre godt!
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis y ellers er antallet af bakterier og x er tiden i minutter, skal man beregne

[ (y(x+1) - y(x)) / y(x) ] ·100%

Indsæt den fundne forskrift i udtrykket.


Svar #2
06. februar 2012 af nann376b (Slettet)

Arh det forsår jeg ikke helt, uddyb gerne! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad er det, du ikke helt forstår? Forstår du ikke udtrykket i #1, eller forstår du ikke, hvordan man indsætter en forskrift i et udtryk?

Med y = b·ax , har man så

[ (y(x+1) - y(x)) / y(x) ] ·100% = (a - 1) · 100%


Svar #4
06. februar 2012 af nann376b (Slettet)

Forstår ikke rigtig noget af det, hverken ydtrykket eller hvordan man indsætter forskiften


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du forstår ikke, hvordan man regner procentvis ændring ud?

(procentvis ændring) = ( (ny værdi) - (gammel værdi) ) / (gammel værdi)  ·  100%


Skriv et svar til: Hvor stor er den procentvise forøgelse af antallet af bakterier pr. minut?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.