Kemi

neutralisering + pH

06. februar 2012 af mm :) (Slettet)

Mavesafts lave pH værdi har en bakteriedræbende funktion. Undersøgelser har vist, at
mange bakterier dræbes når pH er mindre end 2.5. Mavesaft kan betragtes som en fortyndet opløsning af saltsyre.
 
a. 10 mL mavesaft blev neutraliseret med 6.3 mL 0.1 M NaOH. Beregn mavesaftens oprindelige pH værdi.

 

Er der nogen der kan hjælpe mig med opgaven? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2012 af Fingerpin (Slettet)

HCl + NaOH → NaCl + H2O molforhold: 1:1

CHCl*VHCl = CNaOH*VNaOH ⇔ CHCl = (CNaOH*VNaOH) / VHCl

CHCl = (0,1M*6,3mL) / 10mL = 0,063mol/L

pH = -log[H3O+] = -log[0,063] = 1,2


Skriv et svar til: neutralisering + pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.