Kemi

pH

07. februar 2012 af va65 (Slettet)

100 mL 0,1 M opløsning af (den stærke base) natriumcreatinat (natriumsaltet af creatin) titreres med en 1 M opløsning af saltsyre.

når jeg regner ph:

0 ml HCL : PH= 13

5 ml HCL: nb-ns=(C*V)b*(C*V)s=0,00005 <-->  Cslut= 0,000476

PCb=3,322

PH=POH=PCb--> 14-3,322= 10,7  ( men i facit stå 12,7) 

hvor ligger min fejl??? 

tak 

 


Svar #1
07. februar 2012 af va65 (Slettet)

hvordan regne man ph ved 15 ml HCL? 


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. februar 2012 af Tambjerg (Slettet)

Du bør anvende pufferligningen (pH=pKs+log(nb/ns))


Svar #3
07. februar 2012 af va65 (Slettet)

til hvilken del? 15 ml eller 5 ml???


Svar #4
07. februar 2012 af va65 (Slettet)

hmmm tror ikke at buffeligning virker, da det er amfolyt.  


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. februar 2012 af Tambjerg (Slettet)

Du skal gerne kunne bruge den til begge dele. og jeg tror absolut, at den virker - du skal bare betragte den ene del som syre og den anden som base.


Svar #6
08. februar 2012 af va65 (Slettet)

skal jeg bruge 1M og 0,1 som i c i formlen? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. februar 2012 af Tambjerg (Slettet)

Ja det skal du, og du skal huske, at når du tilsætter syre, reducerer det mængden af base.

Hint; n=V*c


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.