Kemi

digoxindosis

07. februar 2012 af va65 (Slettet)

Digoxin udskilles af kroppen efter 1. ordens kinetik. For en normal person er halveringstiden (t1⁄2) 36 timer. Ved en dosis på 0,125 mg opnåes en maksimal plasmakoncentration på 1,5 nM ( en del af digoxinen bindes i muskelvæv). Plasmavolumen antages at være 5,5 L og molmassen af digoxin er 781 g/mol.
a) Udregn hvor stor en del af den indgivne digoxindosis, som er tilgængelig i blodbanen ved maksimal plasmakoncentration.

facit:

1,5 nM i 5,5 L ~ (1,5 · 10-9 mol/L · 5,5 L)/ 781 g/mol = 443 ng 443 ng/125 μg = 5,2%

hvor kommer 10-9 fra???? 

skal man ikke bruge: m=n*M ???? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2012 af Fingerpin (Slettet)

Den facitliste er vidst også det rene volapyk.

1,5 nM er NANO molær. Dvs 10-9 Molær (mol/L)

C*V=n

m/M=n

C*V=m/M ⇒ m = C*V*M = 1,5 nano mol/L * 5,5L*781 g/mol = 6443,25ng digoxin = 0,006443mg digoxin 

%digoxin = 0,006443mg/0,125mg *100% = 5,2%

Stop med at kigge på facitlister. De er altid fyldt med fejl. Den facitliste overholder slet ikke almen visning af kemi beregninger. Enheder i formlerne er ikke korrekte og man kommer til facit via en bagvej. Den går altså ikke!


Svar #2
08. februar 2012 af va65 (Slettet)

ok  mange tak 


Skriv et svar til: digoxindosis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.