Matematik

Eksakte løsninger til cosx=sinx

07. februar 2012 af dic (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg sidder med en opgave hvor jeg skal bestemme de eksakte løsninger til ligningen cos(x)=sin(x).

Er der nogen der har nogle gode idéer til det? 

 

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2012 af peter lind

Brug at cos(x) = sin(90º -x)


Svar #2
07. februar 2012 af dic (Slettet)

Hm... Jeg er ikke heelt med?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2012 af mathon

                           cos(x) = sin(x)                      kender du fra en ligebenet og retvinklet trekant

                            x1 = (π/4) + p·2π

                            x2 = (5π/4) + p·2π               p∈Z

 da
       cos(2π-x) = cos(x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ved kvadrering finder man

cos2(x) = sin2(x) = 1 - cos2(x) , så

2cos2(x) = 1 ,

cos2(x) = 1/2 ,

dvs.

sin(x) = cos(x) = (√2)/2  ∨ sin(x) = cos(x) = -(√2)/2 , og dermed

x = (π/4) + p·2π , p ∈Z  ∨ x = (5π/4) + p·2π , p ∈Z

 

Alternativt kan man løse ligningen

sin(x)/cos(x) = tan(x) = 1 ⇒ x = tan-1(1) + p·π , p ∈Z ⇒ x = (π/4) + p·π , p ∈Z

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2012 af mathon

                    x = (π/4) + p·π , p ∈Z        som er den enkleste form


Skriv et svar til: Eksakte løsninger til cosx=sinx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.