Fysik

Lodret bevægelse

07. februar 2012 af MrEr (Slettet) - Niveau: B-niveau

En mursten smides ud fra en bygningen i 8 meters højde. Der er ingen luftmodstand.

a)
Beregn den tid murstenen tager om at falde til jorden

b)
Beregn murstenens tid lige før den rammer jorden.

 

Hjælp please :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2012 af Lurch (Slettet)

a) faldloven, s(t) = -1/2*g*t^2 + v0*t + s0

b) Du mener fart her? I så fald, v(t) = a*t + v0


Svar #2
07. februar 2012 af MrEr (Slettet)

Tusinde tak! :-)


Svar #3
07. februar 2012 af MrEr (Slettet)

#1

Men jeg kender ikke v0, og s0? og t?

Eller er det fordi t = 0?
Og V og S0 er 8? eller?


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Til tiden t = 0 er v0 = 0 og s0 = 0 . Beregn det tidspunkt, hvor s(t) = -8m .

I b) skal man sikkert beregne murstenens fart, lige førden rammer jorden, som foreslået i #1.


Svar #5
07. februar 2012 af MrEr (Slettet)

#4
 

Altså i formelen: -1/2 * g * t^2 + v0*t + s0

er y = 8
g = 9.82
v0= 0
S0= 0

 

Skal jeg så blot isolere og regne t ud? eller er jeg gal på den? ked af hvis jeg spørger dumt! men vil meget gerne forstår det  :-)

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Genlæs #4: y = -8m, hvis man sætter s0 = 0. Man skal løse ligningen

-(1/2)gt2 = -8m


Skriv et svar til: Lodret bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.