Kemi

stofmængde

08. februar 2012 af va65 (Slettet)

[Na+]  = 150 mM

[Cl-] = 126 mM

hvordan regner man n for NaCL når v=1L??? 

altså n=c*v

men der forskellige concentrationer.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2012 af Fingerpin (Slettet)

Koncentrationen af NaCl vil aldrig kunne være større end den mindste concentration af de to ioner. Dvs:

[Cl-] = [NaCl] = 126mM 

Så er det som du rigtigt skriver n=c*v

n = 126mM*1 = 126mn = 0,126 mol


Svar #2
08. februar 2012 af va65 (Slettet)

men facit siger 0,15 mol:( hvordan kan det være?


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. februar 2012 af Fingerpin (Slettet)

Stol aldrig på facit ;)

Med mindre opgaveteksten er skrevet anderledes end som du har skrevet den nu.

Okay nu forstår jeg din opgave. Prøv altid at definer lidt bedre hvad det er du skal finde frem til (Og hvis opgaveteksten så sådan ud da du fik udleveret skal du klage til din kemilære og be ham om at gøre et bedre stykke arbejde ;). Det er egentlig omvendt af hvad jeg skrev nemlig at [Na+] = [NaCl]

Dvs. den koncentration af natriumioner du har i væsken må være tilsvarende mængden af natriumchlorid du har tilsat volumet på 1 L.

nNaCl = CNa*V = 150mM * 1L = 0,150 mol


Svar #4
08. februar 2012 af va65 (Slettet)

ok:)


Skriv et svar til: stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.