Kemi

Endoterm/exoterm

08. februar 2012 af cjmo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, hvordan kan man vide, om en reaktion forløber mod enten højre eller venstre, når den er endoterm og exoterm?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2012 af Fingerpin (Slettet)

Ved at kigge på enthalpien (bindingsenergien):

Eksempel:

H2(g) + Cl2(g) → 2HCl

Vi bliver nød til at regne gennemsnits enthalpien for når bindingerne brydes dvs H-H og Cl-Cl og H-Cl. Alle disse burde du kunne finde i en tabel i en kemi bog.

436 kJ/mol (H2) + 242 kJ/mol (Cl2) → 2*432kJ/mol (2HCl). For at beregne enthalpi siger man:

ΔH = ΔHProdukter - ΔReaktanter

ΔH = 864 kJ/mol - 678 kJ/mol = -186kJ/mol.

Når ΔH (positiv) = endoterm proces

Når ΔH (negativ) = exoterm proces.

Dvs. denne proces er exoterm da ΔH er negativ.  

 


Svar #2
08. februar 2012 af cjmo (Slettet)

ΔH er da ikke negativ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2012 af Fingerpin (Slettet)

Hmm nej det har du ret i. Skrev negativ fordi jeg ved den er negativ, men ud fra beregningen.. Ja så er den endoterm. Mystisk. Enten har jeg en outdated tabel eller også har jeg lavet en regnefejl som en klog person nok fanger ^^


Svar #4
08. februar 2012 af cjmo (Slettet)

Haha, okay. Tak for hjælpen anyways :-)


Skriv et svar til: Endoterm/exoterm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.