Matematik

Procent

08. februar 2012 af hams0034 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Er ved at lave en opgave der lyder: Læg procenten til. Beskriv din fremgangsmåde:

A) 20% til 5

Hvad er "lingningen" til denn opgave..altså hvordan regner man det ud?

Hvordan trækker man procenten til?

a) 10% fra 30

Hvad er "lingningen" til denn opgave..altså hvordan regner man det ud?
 


Svar #1
08. februar 2012 af hams0034 (Slettet)

Hvordan skal jeg gøre det?


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2012 af [email protected] (Slettet)

Hvis noget har en procentvis stigning kan man gange det med en komma procenten. Så hvis du vil have noget til at stige med 10% ganger du det med 1.10, hvis du vil have det til at stige med 50% ganger du det med 1.50.

Hvis du så vil trække 10% fra et tal, skal du blot gange det med 0.90, og hvis du vil trække 63% fra ganger du det med 0.37...

 

Først ganger du procenten med værdier. I Dit tilfælde er procenten (20 = 1.20)

A) 1.2 * 5 + 5 = 11

 

Fratrækning af procent:

A) 0.90 * 30


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2012 af mette48 (Slettet)

#2 er ikke rigtig

A) 20% til 5

5 + 20% af 5 = 5 + (5*20)/100 = 5+1 = 6

a) 10% fra 30

30 - 10% af 30 = 30 - (30*10)/100 =30 - 3 = 27


Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.