Matematik

En retvinklet trekant med kateterne a og a + 5, har arealet 12. Bestem a.

08. februar 2012 af Geeek (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan ikke finde løsningen på overnævnte :S 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2012 af NejTilSvampe

i en retvinklet trekant er det halve produkt af kateterne arealet af trekanten.

½a(a+5) = 12


Svar #2
08. februar 2012 af Geeek (Slettet)


Svar #3
08. februar 2012 af Geeek (Slettet)

undskyld mente skal jeg så gange ind i parentesen? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2012 af mathon

 

                    a(a+5) = 24

                    a2 + 5a - 24 = 0      a>0


Svar #5
09. februar 2012 af Geeek (Slettet)

#4

Det du skriver forstår jeg ikke en brik af for det hænger ikke sammen med svar #1! :O


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det følger da umiddelbart af forklaringen i #1. Løs nu den 2.-gradsligning i a.


Skriv et svar til: En retvinklet trekant med kateterne a og a + 5, har arealet 12. Bestem a.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.