Kemi

Redox-reaktion

08. februar 2012 af Marimekko (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sidder og bøvler med følgende opgave og håber, der er en venlig sjæl, der kan hjælpe mig videre i den!

For deltagerne i følgende red-ox proces

Cu2+ + Zn (ligevægtspile) Cu + Zn2+

haves følgende oplysninger:

Dannelses gibbs fri energi for Cu2+=65 kJ/mol, Zn2+=-147 kJ/mol og for Cu og Zn =0 kJ/mol

- Afgør ved beregning af Keq til hvilken side, ovenviste ligevægt er forskudt (ved 25 C)

På forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2012 af kennethebert (Slettet)

ΔG=-RT ln(Q), hvor Q er massevirkningsbrøkken/ligevægtsbrøkken. Er Q større end 1, så er reaktionen forskudt mod højre, ellers er den forskudt mod venstre 

 

(Q = Keq)


Skriv et svar til: Redox-reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.