Matematik

monotoniforhold?

09. februar 2012 af Me292 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved:   f(x) = 2x2 – 4x – 4.
a) Bestem monotoniforholdene for f.

 

Kan det passe at denne linje er en ret linje? Jeg er ikke så meget hjemme i monotoniforhold, men har først differentieret den, og der får jeg:

f’(x) = 4x – 4x = 0

Og så bliver x jo = alle tal, ligemeget hvad man sætter ind vil den blive 0, og den kan vel derfor ikke have et maximun eller et minimum? Eller er jeg helt forkert på den?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2012 af mathon

 

              f ’(x) = 4x – 4


Svar #2
09. februar 2012 af Me292 (Slettet)

Øv! Nå men tak..


Svar #3
09. februar 2012 af Me292 (Slettet)

Så kan x kun være enten 0 eller 1, ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2012 af mathon

     ekstremum kræver

                                                f ’(xo) = 4xo – 4 = 0

                                                               xo = 1


Skriv et svar til: monotoniforhold?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.