Matematik

Vektorer

09. februar 2012 af nqrlund (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har en opgave jeg ikke kan finde ud af hvordan jeg skal løse, håber der er nogle der kan hjælpe :D

Jeg kan ikke finde ud af at lave et vektor tegn over A og B  så har skrevet dem med store bogstaver i stedet for:D

 

OPGAVEN:

Beregn tallet s, således at vektoren A+s*B står vinkelret på vektoren A-B, givet A(10,12) og B(2,-8)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2012 af PeterValberg

Vektorerne er skrevet med fed

a-b = (10,12) - (2, -8) = (10-2,12-(-8)) = (8,20)

a+s·b = (10,12) + s·(2,-8) = (10+2s,12-8s)

a-b ⊥ a+s·b ⇔ (a-b)·(a+s·b) = 0

altså hvis prikproduktet er lig med nul.

(8,20)·(10+2s,12-8s) = 0
8·(10+2s) + 20·(12-8s) = 0

løs ligningen mht. s

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2012 af aatgsue (Slettet)

Lol, så er "Peter Valberg" også en vektor........ da det også står med "fed"


Svar #3
09. februar 2012 af nqrlund (Slettet)

Det giver mening´:D Tak for hjælpen...


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2012 af PeterValberg

#2 ha-ha, den havde jeg ikke lige tænkt på :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.