Matematik

Monotoniforhold

09. februar 2012 af Lykeion (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej forum.

Jeg har et problem med denne opgave.

f(x) = 4√(x)-(x2/2) , 0 ≤ x

Jeg har fået f´(x) = (2)/(√(x)) - 1

Og jeg har fundet nulpunktet 4.

Nu kan jeg bare ikke finde ud af at angive monotoniforholdene. Hvor er der maksimum og minimum, jeg mener selv at der ikke er noget maksimum, fordi funktionen er aftagende hele vejen igennem.

 

På forbehånd tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2012 af Andreww (Slettet)

Du har differentieret den en anelse forkert.

f(x) = 4√x - (x2/2)

f'(x) = (2/√x) - x

(2/√x) - x = 0

x = 1.5874

----------------------------------------------------------

Du har ret, den har intet maximum eller minimum, men derimod en vendetangent. Prøv at lave monotonilinien, og se.


Svar #2
09. februar 2012 af Lykeion (Slettet)

Åååh, så fatter jeg det! Jeg må have tastet forkert på lommeregneren :) D'oh!

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.