Matematik

Differentialkvotient

09. februar 2012 af Zkw37 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan differentiere jeg følgende funktion?

 

h(t) = kvdr.(1695t + 2500)

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt reglen for differentiation af et sammensat funktion

h(t) = √(1695t + 2500)


Svar #2
09. februar 2012 af Zkw37 (Slettet)

#1


Hvad siger den regel?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den bør du have lært og derfor være i stand til at finde i din bog:

(f(g(x))' = f'(g(x)) · g'(x)


Brugbart svar (2)

Svar #4
09. februar 2012 af Andreww (Slettet)

Der står godtnok B-niveau. Jeg ved ikke om det er generelt, men i vores bog-serie, stifter man først bekendtskab med differentiation af sammensatte funktioner i Mat A bogen.

På frividen.dk kan du se en gennemgang af differentitation af sammensatte funktioner:

http://frividen.dk/default.aspx?catid=efe0c749-68f5-4665-9f91-161729a62fb2&tabid=67


Svar #5
09. februar 2012 af Zkw37 (Slettet)

#3


Er det ikke bare sumreglen?


Brugbart svar (2)

Svar #6
09. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej. Der er tale om en sammensat funktion.

h'(t) = (1/(2·√(1695t + 2500))) · (1695t + 2500)'

        = (1/(2·√(1695t + 2500))) · 1695


Svar #7
09. februar 2012 af Zkw37 (Slettet)

#3


#2

Jeg har intet om sammesatte funktioner i bogen og har ikke lært om det, da jeg har det på b-niveau. Men jeg ved godt nu hvad jeg skal gøre.

 

Andreww, tak for linket. Jeg fandt nu ud af hvad jeg skulle bruge det til. Ja, vi har i vores bog heller ikke stiftet bekendtskab med differentiationen af sammensatte funktioner, da det hører til Mat A. Men jeg kan i hvert fald bruge det link du har skrevet.


Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.