Tysk

Tysk sætning

09. februar 2012 af AKY (Slettet)

Hej

Er dette korrekt på tysk:

Sie trifft einen Tramper, den Sebastian heisst.

Er lidt i tvivl om, der skal anvendes et henførende stedord her? eller om det bare skal hedde als?


Brugbart svar (3)

Svar #1
09. februar 2012 af Enhver (Slettet)

Sie trifft einen Tramper, der Sebastian heisst.

Ja, der skal bruges henførende stedord. Men da det står i nominativ, skal det være der og ikke den.


Svar #2
09. februar 2012 af AKY (Slettet)

det står da ikke i nominativ?

Sie = grundled

trifft = udsagnsled

einen tramper = genstandsled


Brugbart svar (2)

Svar #3
09. februar 2012 af Enhver (Slettet)

Jo, det henførende stedord skal stå i nominativ. Kig på bisætningen i stedet for hovedsætningen. 

der = grundled   (nominativ)

heisst = udsagnsled

Sebastian = omsagnsled til grundled


Svar #4
09. februar 2012 af AKY (Slettet)

Du har ret.

Troede at det henførende stedord skulle stå i akkusativ, da einen tramper stod i akkusativ.

Tak for hjælpen


Brugbart svar (2)

Svar #5
09. februar 2012 af 123434 (Slettet)

Et bud:

Sie trifft einen Tramper, den Sebastian heisst

Tramperen=Sebastian

 

 

 


Brugbart svar (4)

Svar #6
09. februar 2012 af Enhver (Slettet)

Du analyserer hovedsætning og bisætning for sig. Du kan derfor ikke overføre en kasus fra den ene sætning til den anden. Det henførende stedord er grundled i bisætningen og står derfor i nominativ, selvom det viser tilbage til et ord, der står i akkusativ.


Brugbart svar (3)

Svar #7
09. februar 2012 af Tyskfødt (Slettet)

Til jer alle 3

Verbet "heiβen" staves med "β", ikke med "ss".

du heiβt, ich hieβ, du hieβest, das heiβt (forkortet d.h.) = det vil sige.


Svar #8
09. februar 2012 af AKY (Slettet)

Det er jeg opmærksom på. Jeg kunne ikke finde tegnet, da jeg også fandt det mere relevant at kigge på det henførende stedord, men ellers godt du er opmærksom :)


Skriv et svar til: Tysk sætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.