Almen studieforberedelse (AT)

AT, 2012: Katastrofen - Årsager og konsekvenser

09. februar 2012 af Seph (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Her I 2012 har vi fået tema Katastrofen i AT

Opgaven er:
Du skal vælge en sag, hvor en bestemt katastrofe spiller en væsentlig rolle.
Du skal udarbejde en problemformulering samt en synopsis, hvor den valgte katastrofe, dens årsager og/eller konsekvenser belyses.
Som et led i din fremstilling af den valgte sag skal du gøre rede for din brug af begrebet katastrofe og begrunde dit valg af materiale.
Du skal anvende viden og metoder fra to fag. Det ene fag skal være på mindst B-niveau. De to fag skal være fra hvert sit hovedområde.

Indtil videre har jeg meget den idé, at jeg vil bruge fysik A og engelsk A til dette. Også er jeg mest interesseret i at fokusere på noget med astronomi - Altså fx noget med meteornedslag, invasion af aliens og diverse andet. 

Min engelsklærer har foreslået mig, at jeg prøver 'Melancholia' af Von Trier. Også er der inde på AT-hjælpesiden foreslået 'Deep Impact'.

Er der nogen, der har nogle gode forslag til, hvad man ellers kunne prøve? Og alternativt også nogle forslag til, hvordan jeg kunne gribe tingene an? 

Ville være dejligt med noget kritik/nogen forslag  ^^


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2012 af pederdingo93 (Slettet)

jeg har fagkombinationen fysik a mediefag c og skriver om filmen deep impact. 

 

mine faglærere syntes, at det kunne være interessant at tage fat i filmens grad af realisme, og i denne sammenhæng kigge på noget fysik omkring meteorer. her kunne der eksempelvis kigges på newtons bevægelseslove eller hvordan en meteor opvarmes pga. gnidning i atmosfæren. dette skulle så sammenholdes med hvordan meteoren portrætteres i filmen.

den mediefagsfaglige vinkel ville for mig være at forholde mig til hvordan realisme spiller ind ift. en films troværdighed. herunder vil der kigges på balancen mellem realisme og overtro i en films dramaturgi. 


Skriv et svar til: AT, 2012: Katastrofen - Årsager og konsekvenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.