Matematik

Hjælp!!!

09. februar 2012 af HjælpTakD (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Spørgsmålet lyder således:

Sansynligheden for, at lykkehjulet to gange i træk stopper ved det sorte felt er = 4 %

Problemet er jeg ikke ved hvordan der regnes frem til 4%? eventuel en udregning?

Vedhæftet fil: MatematikIII.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis felterne har lige store arealer, er sandsynligheden for at hjulet stopper i det sorte felt da 1/5 , da der er 5 lige store arealer. Sandsynligheden for at det sker to gange i træk er så

(1/5)·(1/5) = 1/25 = 4%


Svar #2
09. februar 2012 af HjælpTakD (Slettet)

Felterne er lige store.
Men hvordan får du det til 4% forstår det altså ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Sandsynligheden for, at det sorte felt kommer ud to gange er produktet af sandsynligheden for det sorte felt med sig selv.

1. gang                             2. gang
(sort felt)                         (sort felt)
    1/5                                    1/5

Begge hændelser skal komme ud: (1/5) · (1/5) = 1/25 = 0,04 = 4%


Skriv et svar til: Hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.