Matematik
Hjælp!!!!
10. september 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hej!
Jeg meget gerne at I hjælper mig med den opgave:
f(x) = √x^2-4x+3
Jeg vil gerne at I forklarer mig den på en nemt måde.
På forhånden tak.
Jeg meget gerne at I hjælper mig med den opgave:
f(x) = √x^2-4x+3
Jeg vil gerne at I forklarer mig den på en nemt måde.
På forhånden tak.
Svar #1
10. september 2003 af SP anonym (Slettet)
Nej, jeg skrev forkert.
Nu skriver jeg igen den rigtige.
opgaven er:
Bestem definitionsmængden for funktionen f giver ved
f(x)= kvadratrod x^2-4x+3
hjælp
På forhånden tak.
Nu skriver jeg igen den rigtige.
opgaven er:
Bestem definitionsmængden for funktionen f giver ved
f(x)= kvadratrod x^2-4x+3
hjælp
På forhånden tak.
Svar #2
11. september 2003 af Niels (Slettet)
Man må ikke tage den negative kvadrat til noget.
Derfor skal du kigge på udtrykket der står inde i kvadratroden altså på
x^2-4x+3
du skal finde ud af hvornår den er under x-aksen.
Dette kan du gøre ved at finde nulpunkter og lave en fortegnsvariation.
Det interval hvor den er negativ vil jo så ikke være med i DM.
Det bliver noget med
fra minus uendeligt til omkring 1 og fra omkring 3 til uendeligt
(kigger på grafen for funktionen)
hvis der er noget du ikke forstår kan du bare skrive
Derfor skal du kigge på udtrykket der står inde i kvadratroden altså på
x^2-4x+3
du skal finde ud af hvornår den er under x-aksen.
Dette kan du gøre ved at finde nulpunkter og lave en fortegnsvariation.
Det interval hvor den er negativ vil jo så ikke være med i DM.
Det bliver noget med
fra minus uendeligt til omkring 1 og fra omkring 3 til uendeligt
(kigger på grafen for funktionen)
hvis der er noget du ikke forstår kan du bare skrive
Skriv et svar til: Hjælp!!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
