Matematik

Matematik - Geometri

10. februar 2012 af Bibben123 (Slettet)

Hej Studieportalen.

Sidder med en opgave om driller mig lidt.  Der er vedhæftet et billede af opgaven, og det er den sidste opgave, jeg har problem med, altså den hvor man skal finde længderne.

Har fundet Vinklen A, kan bare ikke lige kommer videre.

 

Håber i kan hjælpe!

Vedhæftet fil: Billede uden titel.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2012 af mathon

 

                                   tan(Vtag) = (2·1,5) / (3·2,67)

                                           Vtag = tan-1(1/2,67) = 20,53º

                                   tan(Vloft) = 1,5 / (3·2,67)

                                           Vloft = tan-1(0,5 / 2,67) = 10,61º


Svar #2
10. februar 2012 af Bibben123 (Slettet)

Hej, har fundet vinklerne i trekanten, det jeg har problemer med er at finde længderne af stængerne, som nævt i sidste opgave på det vedhæftede billede.

Beklager min, til tider, dårlige formulering.

Vh.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2012 af mathon



                                           |AE| = ((3·2,67)2 + (2·1,5)2)0,5  = 8,55

                                           |AF| = ((3·2,67)2 + 1,52)0,5        = 8,15


Svar #4
10. februar 2012 af Bibben123 (Slettet)

Jeg takker for hjælpen.

Jeg sidder rimelig fast her, hvor man skal beregne df, dg, cg, ch og bh.

Jeg har beregnet vinklen A, altså den spidse, samt de andre 2 vinkler i hele trekanten.

Nogle der kan give et hint til at komme videre?

Vh.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2012 af mathon

                        |AB| = |AE| / 4

                        |AH| = |AF| / 3

            brug dernæst cosinus-relationen til beregning af |BH|     ( af vinkel A og den to hosliggende sider)


Svar #6
10. februar 2012 af Bibben123 (Slettet)

Du skal have mange tak ! :)


Skriv et svar til: Matematik - Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.