Kemi

kemi

10. februar 2012 af lillebil (Slettet)

 hej

er der nogen der kan hjælpe mig med at løse den opgave, den er svært jeg skal beregne den aktuellestofmængdekoncentration  af oxonium i en opløsning af ethansyre( fx 0,015 M CH3COOH) og i en opløsning  af ammoniak ( fx 0,025 M NH3)

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2012 af mathon

   pKs(ethansyre) = 4,75 dvs svag syre

   pKb(ammoniak) = 4,75 dvs svag base


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2012 af mathon

hvorfor

                        pH = (1/2)·(pKs - log(cs)) = (1/2)·(4,75 - log(0,015))  =  3,29

                                [H3O+] = 10-pH = 10-3,29 = 0,00052 M

 

                        pOH = (1/2)·(pKb - log(cb)) = (1/2)·(4,75 - log(0,025))  =  3,18

                                pH = 14 - pOH = 14 - 3,18 = 10,82

                                [H3O+] = 10-pH = 10-10,82 = 1,51·10-11 M

 

                  


Skriv et svar til: kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.