Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Hjælp til beregning kostpris.

10. februar 2012 af thomsen4400 (Slettet) - Niveau: A-niveau

For en ny keramisk flise, som Byg og Bo A/S overvejer at tage ind i sortimentet, er
indkøbsprisen i Italien kr. 120 pr.m2. Flisen indkøbes i hele paller, og en palle indeholder
160 m2.Transportomkostningerne fra Italien til Danmark udgør kr. 1.280 for
en palle.
 

 Beregn kostprisen for en m2 af den nye flise.

 

Hvordan skal man regne den her ud? Jeg kan simpelhen ikke komme frem til noget som ligner et rigtigt resultat?

 

mit forsøg: - 120+1280/160 = 8,75

8.75/1280= 146 kr. er det på nogen måde rigtigt?


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. februar 2012 af mathon


            mit forsøg:  120 + 1280/160 = 128


Brugbart svar (2)

Svar #2
14. februar 2012 af Sendai (Slettet)

En keramisk flise koster 120 kr. pr. m2. 

En palle indeholder 160 m2. <- Jeg synes det virker mærkeligt det tal.

Umiddelbart ville jeg sige: 120/160 = 0,75 dvs. 75% af transportomkostninger kan direkte relateres til den enkelte flise. dvs. 0,75*1280 = 960 

Så er kostprisen= 120+960 - dog er jeg ikke sikker - jeg synes der mangler noget i opgaven.

 


Skriv et svar til: Hjælp til beregning kostpris.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.