Matematik

Help me, please!!

10. februar 2012 af Milla97 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Nogen der kan forklare mig huske reglerne til at:

*Gange med brøker

*Dividere med brøker

*trække fra med brøker

*pluse med brøker!!!

Tak!!!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2012 af Krabasken (Slettet)

1) a/b * c = ac / b

2) c / (a/b) = c * b/a  (gang med den omvendte)

3) a/b - c/d = (ad - bc) / bd   (fællesnævneren)

4) a/b + c/d = (ad + bc) / bd  (fællesnævneren)

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. februar 2012 af mette48 (Slettet)

Trække fra og lægge sammen med brøker:

skaf fællesnævner ved at forlænge brøkerne.

Læg tællerne sammen eller træk dem fra hinanden. Bevar fællesnævneren

 

Gange  med brøk, gang  i tælleren og forlæng så du undgår brøker i tæller og nævner

Dividere med beøk. Gang i nævneren og forlæng så du undgår brøker i tæller og nævner

 

 


Skriv et svar til: Help me, please!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.