Kemi

pH og 10-talslogaritme sammenhæng?

11. februar 2012 af Mujilo (Slettet)

Hejsa :)

Jeg ved, at pH beregnes vha. formlen: pH = -log[H3O^+] men ....

Jeg har et problem med et simpelt spørgsmål!

Hvad er sammenhængen mellem pH og 10-talslogaritmen?

Og evt. --- Hvorfor benytter man 10-talslogaritmen til beregning af pH :)???

Det vil være meget dejligt, hvis i evt. giver mig en kilde til at læse mere om det :)

Mange tak for hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2012 af mathon

    ...kan læses i enhver velrenommeret kemibog

i øvrigt fikdu efter henvendelse
svaret
 

                  pH = -log([H3O+])

                  [H3O+] = 10-pH
                                                                                definitionsmæssig sammenhæng

 

 


Skriv et svar til: pH og 10-talslogaritme sammenhæng?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.