Matematik

To funktioner er givet ved...

12. februar 2012 af Sophham (Slettet)

Hej alle.
Jeg har en opgave i min matematik aflevering som driller lidt.
Jeg håber der er en der ude, som kan hjælpe mig med denne ;-)
 

To funktioner er givet ved
f(x) = 4x + 5 og g(x) = -2x + 12

a) Bestem f(5) og læs ligningen g(x) = 16.

b) Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem graferne for de to
funktioner.


På forhånd tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2012 af SuneChr

a)  f(5) = 4·5 + 5

     g(x) = 16    ⇒     - 2·x + 12  =  16

b)   sæt f(x) = g(x)   løs ligningen i x  og indsæt i f eller g for at finde y.


Svar #2
12. februar 2012 af Sophham (Slettet)

Mange tak for det! Det er sødt af dig..
Jeg forstår stadig ikke helt b??
Sorry :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2012 af nielsenHTX

#2 to linjer skærer hinanden når deres x og y værdier er ens. </o:p>

f(x) og g(x) er deres y-værdier derfor f(x)=g(x) find så x for at finde "tidspunktet" de er ens </o:p>

løs 4x + 5=-2x + 12

indsæt så det fundne x i enten f(x) eller g(x) for at finde y-værdien i punktet </o:p>


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. februar 2012 af SuneChr

Kald skæringspunktet (x0 ; y0) .  Da linjerne skærer hinanden i dette punkt, må gælde   f(x0) = g(x0

Vi finder da x0 først og derefter y0 ved at indsætte x0 i en af funktionerne.   y0 =  f(x0) = g(x0

Se om du ikke får     (x0 ; y0)  =  (11/6 ; 92/3)


Skriv et svar til: To funktioner er givet ved...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.