Matematik

Kvadratkomplenterring

12. februar 2012 af Hiphopopotomus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Kan nogen forklare mig, hvordan man laver kvadratkomplentering? 

Jeg står overfor opgaven: 

Bestem centrum og radius for cirklen c.

c : x2 + y+ 6x -4y -12 = 0


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. februar 2012 af mathon

kvdratkomplettering

                  x2 +  6x  +  y2 - 4y = 12

                  (x+3)2 -  9 + (y-2)2 - 4 = 12


Brugbart svar (3)

Svar #2
12. februar 2012 af mette48 (Slettet)

Omskriv udtrykket til (a+b)2 = a2+2ab+b2    eller (a-b)2 = a2-2ab+b2

x2 + y2 + 6x -4y -12 = 0

x2+6x  +  y2 - 4y  -12 = 0

x2+2*3x                   +    y2 - 2*2y                -12 = 0

x2+2*3*x + 32 - 32  +   y2- 2*2*y + 22 -22 -12 = 0

(x+3)2              -9     + (y-2)2                -4    -12=0             lægger 9+4+12 til på begge sider

(x+3)2 +(y-2)2= 25

(x+3)2 +(y-2)2= 52


Svar #3
12. februar 2012 af Hiphopopotomus (Slettet)

Mange tak Mette og Mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. december 2018 af 123434 (Slettet)

Så radius på 5 og centrum i (-3,2)

Brugbart svar (1)

Svar #5
29. december 2018 af mathon

#4
             Ja.


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. december 2018 af mathon

Kvadratkomplenterring  \rightarrow  Kvadratkomplettering = gøre komplet kvadratisk


Skriv et svar til: Kvadratkomplenterring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.