Matematik

Bestem t, så vektorerne a og b

13. februar 2012 af lalalalama (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen.. håber i kan hjælpe mig, er ret lost!! Så håber på et detaljeret svar..

 

Har vedhæftet opgaven

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2012 af help123 (Slettet)

To vektorer a og b er ortogonale når a•b=0 og parallelle når â•b=0


Svar #2
13. februar 2012 af lalalalama (Slettet)

Er det her rigtigt for at se om de er ortogonale?

3*(t+1)+4*(2t)=0 

3t+3+8t=0?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2012 af help123 (Slettet)

Ja, så skal du bare bestemme t


Svar #4
13. februar 2012 af lalalalama (Slettet)

11t = -3?? 

Det uden hjælpemidler så tvivler lidt..


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar 2012 af mathon

                   t = -(3/11)                   uden tvivl


Svar #6
13. februar 2012 af lalalalama (Slettet)

Hvad så nu? Og hvordan bestemmer jeg om de er parallelle?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. februar 2012 af help123 (Slettet)

De er parallelle når â•b=0 er opfyldt   (hvor â er a's tværvektor)


Svar #8
13. februar 2012 af lalalalama (Slettet)

Er det her korrekt så:

 

3*(-2t)+4*(t+1)=0 ↔
-6t+4t+4=0↔
-2t=-4
4=2t
t=2?


Skriv et svar til: Bestem t, så vektorerne a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.