Matematik

Finde siden c i en spidsvinklede trekant !!

13. februar 2012 af nanajen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej derude :)

 

Jeg har brug for noget hjælp!!!

Jeg har en spidsvinklede trekant, hvor jeg skal finde siden c !!

Jeg ved man ikke kan bruge pyhtagoras sætning, da det kun er i retvinklede trekanter !!

I trekanten ved vi at:

a: 6

b:7

c:X

 

Håber i kan hjælpe mig :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. februar 2012 af mathon

          du må have en vinkeloplysning eller et areal


Svar #2
13. februar 2012 af nanajen (Slettet)

Nej, det har jeg nemlig ikke, det er nemlig også derfor jeg er lidt forvirret :-(


Svar #3
13. februar 2012 af nanajen (Slettet)

Er det ikke nogen andre som kan ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der er ikke tilstrækkeligt med oplysninger i det, du har givet. Formuler hele opgaven.


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. februar 2012 af YesMe (Slettet)

Det er en meget farlig opgave ...


Svar #6
14. februar 2012 af nanajen (Slettet)

Dette er opgaven :-)

 

Jeg har fundet a, men kan ikke finde c :-(

Håber i kan hjælpe

Vedhæftet fil:opgave2123.docx

Brugbart svar (1)

Svar #7
14. februar 2012 af momix (Slettet)

Du kunne prøve:

c2=a2+b2−2⋅a⋅b*cos(C), men det gælder kun hvis du kender siden a, b og Vinklet C' måske kan du finde Vinkel C med sinus?


Brugbart svar (1)

Svar #8
14. februar 2012 af YesMe (Slettet)

Ensvinklede trekanter!

f = (5 + 2)/5 = 1.4        (f = forhold)

Løs ligninger; 

6/a = 1.4  og  

(c + 1.5)/c = 1.4


Skriv et svar til: Finde siden c i en spidsvinklede trekant !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.