Matematik

Andengradspolynomier

14. februar 2012 af hansog (Slettet)

Jeg sidder lige og kigger de opgaver som jeg har lavet igennem, og falder så over en som jeg slet ikke kan forstå hvad jeg har gjort ved.Jeg har helt glemt at sætte formlerne ind, så ville være rart hvis nogen kunne hjælpe mig.
2002: Funktionerne f og g er givet ved:


Bestem koordinatsættet til hver af skæringspunkterne.
f(x)=-2^2-0,5x-3, g(x)=4,2x-5 <=>
-2x^2-4,7x-2
X=-2,71793 og 0,367927
y=4,2x-5
Y1=-16,4153
Skæringspunkt 1=    [-2,71793;16,4151]
Y2=-3,45471     [0,367927;-3,45471]
Jeg ville være rigtig glad hvis nogen kunne fortælle mig hvad jeg gjorde ved Yérnes skærepunkt, da jeg godt ved at jeg bruge (-b+-d(1/-)/2a ved xèrne


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2012 af mathon

skæring kræver
                        y = -2x2 - 0,5x - 3    og  y = 4,2x-5        

dvs
                               -2x2 - 0,5x - 3 = 4,2x - 5

                               x1 = 0,367927     x2 = -2,71793
som grundet kravet
                               y = 4,2x - 5 
giver
                               y1 = 4,2·0,367927 - 5 = -3,4547     y2 = 4,2·(-2,71793) - 5 = -16,4153
  


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2012 af mette48 (Slettet)

f(x)=-2^2-0,5x-3, g(x)=4,2x-5 <=>              -2x2-0,5x-3 = 4,2x-5               du har glemt at skrive x-et i f(x)

                                                                         -2x2-0,5x-4,2x-3+5=0            trækker 4,2 x fra og lægger 5 til på begge sider

                                                                         -2x2-4,7x+2                             du fik -2 det passer ikke
-2x^2-4,7x-2                                                                                                    du har glemt at skrive =

X=-2,71793 og 0,367927
y=4,2x-5                                                                                                         se #1
Y1=-16,4153
Skæringspunkt 1=    [-2,71793;16,4151]
Y2=-3,45471     [0,367927;-3,45471]

Det ser ud til at du har skrevet forkert her, for x-værdierne passer da


Skriv et svar til: Andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.