Matematik
Hjælp!!!!
10. september 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hej!
Jeg vil gerne at I hjælper mig med den opgave:
Bestem definitionsmængden for funktionen f giver ved
f(x)= kvadratrod x^2-4x+3
hjælp!!!!!
På forhånden tak.
Jeg vil gerne at I hjælper mig med den opgave:
Bestem definitionsmængden for funktionen f giver ved
f(x)= kvadratrod x^2-4x+3
hjælp!!!!!
På forhånden tak.
Svar #1
10. september 2003 af MarieBS (Slettet)
Mener du virkelig f(x)= kvadratrodx^2-4x+3
og ikke f(x)= kvadratrod(x^2)-4x+3 ?
Uanset hvad, er definitionsmængden mængden af de tal det giver mening at sætte ind på x's plads. Det der kan blive et problem i dette tilfælde er, at man som bekendt ikke kan tage kvadratroden af negative tal. Hvis du mener det du har skrevet (det gør du jo nok :)), så vil det bare sige, at x>=0. Hvis du alligevel mener det andet, er der slet ikke noget problem, for x^2 er jo under alle omstændigheder positiv. Her er definitionsmængden altså bare R.
og ikke f(x)= kvadratrod(x^2)-4x+3 ?
Uanset hvad, er definitionsmængden mængden af de tal det giver mening at sætte ind på x's plads. Det der kan blive et problem i dette tilfælde er, at man som bekendt ikke kan tage kvadratroden af negative tal. Hvis du mener det du har skrevet (det gør du jo nok :)), så vil det bare sige, at x>=0. Hvis du alligevel mener det andet, er der slet ikke noget problem, for x^2 er jo under alle omstændigheder positiv. Her er definitionsmængden altså bare R.
Skriv et svar til: Hjælp!!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
