Matematik

Løs ligning..hjælp haster

14. februar 2012 af Lillozz (Slettet)

Hvordan skal ligningen løses uden hjælpemidler? Jeg skal finde x-værdierne

3x2*6x-9x=0

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Faktoriser ligningen. Sæt en faktor 9x uden for en parentes og benyt så nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2012 af mathon

                 18x3 - 9x = 18x·x2 - 18x·(1/2) = 18x·(x2 - (1/2)) = 0

                                  x∈{-1/√(2),0,1/√(2)}

 
........
               1/√(2) = √(2)/2


Svar #3
14. februar 2012 af Lillozz (Slettet)

9x(3x2*6x)=0 ?


Svar #4
14. februar 2012 af Lillozz (Slettet)

#2 jeg forstår det ikke, hvordan har du fået 18?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du har ligningen

3x2·6x -9x = 0 ;

3x2·6x = 18x3

Tilsyneladende sjusker du rundt mellem · og + tegnene. Prøv at skrive ligningen præcis, som den ser du.


Svar #6
14. februar 2012 af Lillozz (Slettet)

og hvad gør jeg så? Jeg ved virkelig ikke, hvordan jeg skal regne det ud


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvis ligningen er, som du har skrevet den i #0, er den jo løst for dig i #2. Man benytter nulreglen.


Svar #8
14. februar 2012 af Lillozz (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt, kan du forklare det med ord?

Jeg er med på 18x3-9x=0, men forstår ikke 18x·(1/2) = 18x·(x2 - (1/2)) = 0

er det ikke 18x3=9x

dvs. 18x3/9x ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

18x3 = 18x·x2

-9x = -18x·(1/2)

Sæt nu 18x uden for en parentes:

18x3 -9x = 18x·(x2 - (1/2))

Gang ind igen i parentesen for at efterprøve det.


Skriv et svar til: Løs ligning..hjælp haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.