Matematik

Geometri

15. februar 2012 af mogens91 (Slettet)

Hej,

Jeg kan ikke løse denne opgave.

Jeg ved, at trekantens grundlinjevinkler er 45 grader. Grundlinjen og højden er 4. 

Vedhæftet fil: dsd.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2012 af Erik Morsing (Slettet)

Hint

Hvis du kalder midtpunktet på AB for Q, så kan du finde højden PQ i trekanten v.h.a tangens (½P). Ydermere ved du at et cirkeludsnit har arealet π*r2 * α/360. Så får du trekantens areal - cirkeludsnittenes areal er det søgte areal


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. februar 2012 af MieKristensen (Slettet)

start med at regne arealet af hele trekanten. 

Herefter skal vi have trukket det, der er inde i cirklerne fra. Du siger ganske rigtigt at vinklen er 45grader. Du skal nu tænke hvor stor en del af de 45grader udgør ud af hele cirklen som bekendt er 360grader hele vejen rundt. 
Du regner nu arealet af hele cirklen og finder så den del som de 45grader udgør af hele cirklen.

Du kan nu trække de to arealer inde i cirklen fra trekantens samlede areal og får dermed det skravede areal. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. februar 2012 af AskTheAfghan

Arealet af ens cirkeludsnit:

Audsnit = (πr2/360º)·45º

Arealet af det grå område:

       tan(45º) = h/r  ⇔  h = tan(45º)·r

Agrå = 2Audsnit - (h·g)/2


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. februar 2012 af AskTheAfghan

Rettelse i #3:   Agrå = ((h·g)/2) - 2Audsnit


Svar #5
15. februar 2012 af mogens91 (Slettet)

Tashakor


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.