Matematik

brøker

15. februar 2012 af SabrinaRasmussen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej. Jeg håber nogen som kan hjælpe mig da jeg ikke er så god til brøker

Jeg har fået nogen spørgsmål

1. omsæt 1,2 til brøker

og hvor fra ved jeg hvad der er ægte brøker og uægte brøker og blandede tal

4. hvordan forkorter man en brøk og forlænger en brøk

det er bare nogen af spørgsmålene håber i kan forklare mig hvordan jeg regner det ud

Hilsen sabrina


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2012 af mathon

                  1,2 = 1 + 2/10 = 1 + 1/5 = 5/5  + 1/5  = 6/5

 

       brøk a/b
                          ægte brøk  når a<b
                          uægte brøk  når a>b

   en uægte brøk kan omskrives til bandet tal

 

at forlænge en brøk er ved at gange med samme tal i tæller og nævner, hvorved brøkens værdi ikke forandres

at forkorte en brøk er ved at dividere med samme tal i tæller og nævner, hvorved brøkens værdi ikke forandres


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. februar 2012 af Andreww (Slettet)

Wikipedia :

 

Man skelner mellem ægte og uægte brøker, hvor de ægte brøker altid repræsenterer et tal der er (numerisk) mindre end 1, f.eks. . Er tælleren større end nævneren, repræsenterer brøken et tal der er (numerisk) større end 1, og så er der tale om en uægte brøk

1) (1,2)*10 = 12

     (1.2)       =12/10  = 6/5


Svar #3
15. februar 2012 af SabrinaRasmussen (Slettet)

der står her hvilke af følgende er ægte brøker, uægte brøker og blandede tal

A) 23
    ------
     6

b) 4
    ---
    5

 

C) 6
    ----
     2

D) 3 1
         ---
          3

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. februar 2012 af hehehej (Slettet)

1: 6/5 som er en uægte brøk. Husk altid!!! 1 er et helt tal!

4: Når du forkorter, finder du et tal som både går op i tælleren og nævneren, derefter dividere du begge f.eks. kan vi tage: 120/140.. Så finder man et tal der går op i begge og helst det største så det tager hurtigere tid. Så kan man prøve af med 20. 

120:20=6

140:20=7
Så hedder brøkken 6/7

 

Når du forlængere, ganger du med brøkken.

F.eks. i en opgave kan der stå: Forlæng denne brøk 6/7 dele med 3 så skal du gange den med 3 både i tælleren og nævneren dvs

6 * 3=18

7 * 3=21

så hedder brøken= 18/21


Svar #5
15. februar 2012 af SabrinaRasmussen (Slettet)

Hvilke af følgende er ægte brøker, uægte brøker og blandede tal

a) 23/6

b) 4/5

c) 6/2

d 3 1/3

 

3. lav 2 3/4 om til uægte brøk og lav 25/6 om til blandet tal


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. februar 2012 af hehehej (Slettet)

Du får svaret i 1#

 ægte brøk  når a<b = at " b" er større end a
                          uægte brøk  når a>b = at "a" er større end b 

   en uægte brøk kan omskrives til bandet tal

 

Ægte brøk. = Når der f.eks. står et mindre tal i tælleren og et større tal i nævneren eks. 6/11

Uægte brøk = Et større tal i tælleren end der er i nævneren eks. som du har i a'eren 23/6

Blandet tal= Når du har et helt tal og en brøk. F.eks. 1 3/5. Det ku også være 2,3

Husk nu også at tælleren er over brøkstregen. Og nævneren er under brøkstregen! Men har du overhovedt lært om brøker? Evt. kunne du spørge din lære.

 

Så du kan nu selv løse de 4 opgaver (a,b,c,d) & 3'eren ellers så kan du skrive i min indbakke.(:




                                                                                                                                  


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. februar 2012 af mathon

3. lav 2 3/4 om til uægte brøk og lav 25/6 om til blandet tal

 
                                
23/4 = 2 + 3/4 = 8/4 + 3/4 = 11/4

 

                                 25/6 = 24/6 + 1/6 = 4 + 1/6 = 41/6
 


Skriv et svar til: brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.