Kemi

OT

17. februar 2012 af Tweet (Slettet)

Halløjsa :))
Jeg skal finde oxidationstallene for iod i reaktionen

OT:     0            +1-2+1          +1-1             5-6                
       3 I2 (s) + 6 KOH (aq) → 5KI (aq) + KIO3 (aq) + 3H2O (l)

Kan det passe - det synes jeg nemlig ikke helt? Jeg ved, at kalium har ladningen +1 og iod har ladningen -1.

Hilsen Tweet :)))


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. februar 2012 af mathon

 

                                  0                                           -1              +5                
                                3 I2 (s)   +   6 KOH (aq)   ---> 5 KI (aq)   +   KIO3 (aq)   +   3 H2O (l)

 

.....
     
I2 dismuteres/disproportioneres

 


Svar #2
17. februar 2012 af Tweet (Slettet)

Tak for svaret, men jeg er ikke helt med på +5? Jeg kan se, at du har skrevet OT for iod, men så forstår jeg ikke +5-tallet over KIO3? Jeg ved godt, at iod reduceres, hvilket er det du også siger?
Er de OT tal jeg har skrevet ellers forkerte?


Brugbart svar (2)

Svar #3
17. februar 2012 af Fingerpin (Slettet)

             +1   +5

KIO⇒  K+ + IO3-


Svar #4
17. februar 2012 af Tweet (Slettet)

Nååååår! Jeg ved jo, at kalium har ladningen +1, derudover ved jeg, at KIO3 skal have OT= 0. Endvidere ved jeg, at oxygen har ladningen .-2. Da jeg har tre O-atomer, er OT=-6 for O-atomet i KIO3. Således er OT = +5 for iod, hvoraf OT=-1 for IO3. Og så vil OT= 0 for KIO3!

Mange tak til begge :D


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. februar 2012 af Fingerpin (Slettet)

yeps :D


Svar #6
18. februar 2012 af Tweet (Slettet)

Ih hvor er det dejligt, når man endelig forstår det - mange tak :))


Skriv et svar til: OT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.